ANNA2LINK 2010-06-17, 00:00
Personal på väg in i väggen
Örnsköldsvik (ÖA) Nu ryter personal vid Örnsköldsviks sjukhus till.
– Folk mår inte bra och man har en klump i magen när man går till jobbet, säger de.
Personal vid Örnsköldsviks sjukhus ryter till. "Folk mår inte bra. Vi känner oss utnyttjade", säger de.
Facket: Personal mår väldigt dåligt.Nya organisationen vid Örnsköldsviks sjukhus sjösattes för lite drygt fyra månader sedan – men inte fullt ut eftersom den sista delen av den uppsagda personalstyrkan går hem först sista april. Redan nu är dock många överens om att situationen blivit minst sagt ohållbar och många har också reagerat på personalchefens positiva känsla.
– Vi jobbar för högvarv och får inte veta något. Personal gråter på grund av psykisk press och stort ansvar, säger sjuksköterskan Jan Larsson, som är bekymrad för både personalens och patienternas hälsa.
Källa: Sundsvalls tidning 29/1-2010
Situationen för AT-läkare inom vuxenpsykiatrin blir ett fall för Arbetsmiljöverket.
Läkare som utbildar sig till specialister inom psykiatri får dra ett alldeles för tungt lass på vuxenpsykiatrin på Sunderby sjukhus. Många av AT-läkarna jobbar utan tillräckligt med handledning från äldre läkare och mår dåligt när de går hem. Facket har nu anmält sjukhuset till Arbetsmiljöverket.
Enligt Robert Svartholm som är ordförande i Norrbottens läkarförening är problemet inte nytt. Problemen med att få läkare vill stanna på avdelningen har pågått länge.
-- Man byter läkare som man byter kalsonger. Man sätter in nya och så sliter man ut dem och så börjar man om igen, säger han.
Källa: sr.se 3/5-2010
Vårdförbundet hotar stoppa övertidsarbete på Hässleholms sjukhus
Arbetsmiljön på operationsavdelningen vid Hässleholms sjukhus hotar personalens hälsa. Flera är redan sjukskrivna och senast i dag vill skyddsombuden se acceptabla åtgärder. Annars kommer de att stoppa övertidsarbetet.
Vårdförbundets och Kommunals skyddsombud på operationsavdelningen har skrivit till arbetsgivaren och Arbetsmiljöverket och beskrivit hur omvårdnadspersonalen bland annat upplever sömnstörningar, oro och stress för att de inte vet när de ska komma hem från arbetet.
– Det går inte att nonchalera det här hur länge som helst, konstaterar Vårdförbundets huvudskyddsombud på Hässleholms sjukhus, Monica Stjärneblad.
källa:Vårdfokus.se 24/5-2010
Här Secrist har du tre olika ex...
Senast ändrad av ANNA2LINK den 2010-06-17, 00:09, ändrad totalt 6 gånger