Sniperace 2013-09-12, 10:21
F.I.S.T skrev: Sniperace skrev: F.I.S.T skrev: Secrist skrev: F.I.S.T skrev: Secrist skrev:Rapport som visar att man kanske ska vara försiktig med allt för bombastiska uttalanden om den globala uppvärmningen och det skriande behovet av att beskatta skiten ur alla som inte bor i storstaden.
Oh fan, är storstadsbona skattebefriade ?
Jag syftar på i första hand bensinskatten. Mp vill ju gärna chockhöja skatten på drivmedel, vägskatt, fordonsskatt etc för att finansiera fler bussar i Stockholms innerstad. Det gör ju j-t mycket nytta för resten av befolkningen.
Ja dom som inte förstår vad vi gör med den jord vi lever av, kanske drar de slutsatser du gör. Vi kommer inom kort vara utan rent dricksvatten, utsläpp från bilar, fabriker, industrier, och utsläpp från människans sjukliga medicinerande, Mediciner som inte bryts ned av kroppen, utan går ut i dricksvattnet. ...
...och du gnyr och gnäller över miljöskatter ?
då förutsätter jag att DU tackar nej till alla sådana mediciner, eller gnäller du bara över dem när ANDRA använder dessa?
nejtack till cellgifter?
nejtack till antibiotika vid inflammationer?
Visa då din ryggrad och tacka nej till medicin även om det är enda räddningen till fortsatt liv
Ja ha, då var mr svart-vit igång igen då.
Nu är ju verkligheten en annan än Snipers svart-vita värld. Idag styr det faktum att läkemedelsindustrin är en av de största i världen samt ofta i samintresse med läkarkåren.... styr mängden sålda och använda medicinska preparat, och INTE i första hand behovet.
Själv hade jag en elak influensa för 5-6 år sedan, där jag fick en infektion i halsen, väntade 3 månader med att gå till läkaren. Då jag väl gick dit skrevs penicillin ut, och motvilligt tog jag kuren. Kuren var verkningslös och jag gick tillbaks och fick en annan läkare (Läkarna gillar ju att springa straffet nu för tiden, vilket är ett annat sjukdom symptom med sjukvården).... Då fick jag ta ett prov i halsen och fick veta att penicillinet jag fick första gången inte var effektivt mot den bakterie jag hade, och fick ett nytt recept på penicillin, och skulle inte det funka så skulle jag komma tillbaka och få ännu ett penicillin .... Jag tog inget av de 2 senare men blev frisk på egen hand.
fattar du vart jag vill komma ? ... troligtvis inte men...
Penicillin skrivs ut för lättvindigt, i vissa fall när man inte ens har infektioner, utan bara virus. Och det får som följd att bakterierna blir resistenta. Utsläpp av dessa preparat i naturen bidrar oxå till resistensen, vilket anses vara en av framtidens största hot mot mänsklighetens hälsa
Antibiotikaresistens
1921 upptäckte Alexander Fleming penicillinet och 1941 började det användas på människor. Många bakterieinfektioner som haft dödlig utgång kunde då börja behandlas. Sedan dess har antibiotika använts mycket. Med tiden har många bakterier utvecklat resistens, motståndskraft mot antibiotika. Antibiotikaresistens är ett växande hot då det äventyrar behandlingen av infektioner där antibiotika är nödvändig. Sjukvården är beroende av effektiva antibiotika vid t.ex. operationer, transplantationer och cancerbehandling som kan innebära en ökad infektionsrisk.
Antibiotika
Antibiotika är läkemedel som används för att döda eller hämma bakteriers tillväxt. Antibiotika har ingen effekt vid infektioner orsakade av virus eller svampar. Antibiotikabehandling vid influensainfektion är således helt verkningslös.
Penicillin är den vanligaste typen av antibiotika. Antibiotika förstör bakteriespecifika strukturer som inte återfinns i människans celler. Penicillin verkar t.ex. genom att degradera bakteriens cellvägg vilket gör att bakterien inte överlever.
Antibiotikaresistens
Bakterier genomgår kontinuerligt mutationer i den genetiska koden. Mutationer kan i vissa fall leda till en ny egenskap hos bakterien. Om en sådan förändrad egenskap ger en fördel för bakterien kommer den t.ex. kunna reproducera sig bättre än en bakterie utan mutationen. Om en mutation leder till att bakterien blir mindre känslig för antibiotika kan det innebära att en antibiotikaresistent bakteriestam kan utvecklas. Antibiotikaresistens för ett eller flera antibiotika är då ett faktum.
Vilken typ av förändringar hos bakterierna kan göra antibiotika verkningslös?
Bakterien blockerar transporten av antibiotika in i cellen.
Bakterien bildar ämnen som bryter ned antibiotikan.
Bakterien pumpar antibiotikan ut ur cellen.
Bakterien gör att antibiotikan inte längre kan fästa på eller i bakterien.
Den muterade bakterien finns oftast i människans eller djurets kropp utan att skapa problem. Den muterade bakterien växer till sig först om miljön ändras så att den har en fördel av sin nya egenskap. I fallet med antibiotikaresistens selekterar antibiotikan för resistens då den muterade bakterien överlever och kan växa till medans de icke muterade bakterierna dödas av.
Antibiotikaanvändningen i sig är kopplat till såväl uppkomst som spridning av resistens. Det finns stor risk för spridning på sjukhus där mycket antibiotika används. Antibiotikaresistenta bakterier kan dessutom överföras mellan människor, djur och i miljön. Bakterier kan också dela med sig av resistensgenerna till varandra. Antibiotikaresistens förkommer även i föda.
Sedan 1940-talet har antibiotika använts flitigt. Detta har lett till att antibiotikaresistensen har ökat med åren. I många länder har man fått stora problem med flertalet antibiotika har förlorat sin effekt då antibiotikaresistenta bakterier har utvecklats. Detta har till och med resulterat i dödsfall. Det utvecklas inte heller nya antibiotika i takt med att resistensen ökar. Detta är såklart ett stort problem då det försvårar behandlingen av allvarliga infektioner inom sjukvården.
Både Världshälsoorganisationen WHO och Smittskyddsinstitutet rankar den snabba utvecklingen av antibiotikaresistens som ett av de största hoten mot människors hälsa.
Hur uppkommer och sprids antibiotikaresistens i Sverige idag?
Resistens kan uppstå vid antibiotikabehandling. Antibiotikaresistenta bakterier sprids på våra sjukhus men återfinns även hos både djur och i mat. I en global värld sprids dessutom resistenta bakterier väldigt snabbt både med människor som reser samt med mat som transporteras inom och mellan länder.
ja, fniss fniss, men inte tackar du ex nej till cellgiftet om du får cancer och det är din möjlighet till räddning, du tackar inte heller nej till ex att strålas.
du tackar inte nej till vård som i sig orsakar små skador på miljön, bar ditt liv rädddas.
Men du gnäller när det gäller andras rätt till detta, då är det så fel.
jag tror inte heller du säger nej till att få antibitika vid en blodförgiftning och hellre dör pga de skador detta kan orsaka när du sedan pissar och det går ut i avloppsvattnet.
eller är du så rakryggad att du tackar nej till denna vård för dess verkan på naturen?
nej min vän du är inte annat än skitsnackare, allt detta ska användas NÄR DET BEHÖVS, och inte bara för att det finns, men den skillnaden den ser du inte