"Den enkle mannens mat."
Begreppet husmanskost har ofta används om enkel, energirik och billig mat. I dagligt tal använder vi ordet husmanskost om rätter som ärtsoppa, kålpudding, pannbiff osv. Så har det sett ut i många år men med nya influenser i det svenska köket borde väl detta ha förändrats?
Hur ser det ut idag, vad är vår tids husmanskost? Vilka rätter tycker ni skall platsa i listan över dagens husmanskost?
Skriv förslag och motivera gärna.
Mvh
Rainman
Begreppet husmanskost har ofta används om enkel, energirik och billig mat. I dagligt tal använder vi ordet husmanskost om rätter som ärtsoppa, kålpudding, pannbiff osv. Så har det sett ut i många år men med nya influenser i det svenska köket borde väl detta ha förändrats?
Hur ser det ut idag, vad är vår tids husmanskost? Vilka rätter tycker ni skall platsa i listan över dagens husmanskost?
Skriv förslag och motivera gärna.
Mvh
Rainman