Välkommen till ACB. Förändring av forumet kommer att ske under februari månad.
För att det ska bli så trivsamt som möjligt så följ forumets regler. Ju fler vi är på forumet ju roligare kan vi ha det. Hjälp därför till att sprida vår existens till vänner och bekanta, samt sidor du besöker.
Mvh Sebastian

Join the forum, it's quick and easy

Välkommen till ACB. Förändring av forumet kommer att ske under februari månad.
För att det ska bli så trivsamt som möjligt så följ forumets regler. Ju fler vi är på forumet ju roligare kan vi ha det. Hjälp därför till att sprida vår existens till vänner och bekanta, samt sidor du besöker.
Mvh Sebastian

Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.

Trött på all censur? Då har du kommit rätt.


    Ett efterrättstips, eller två

    RedCloud
    RedCloud


    Antal inlägg : 23039
    Join date : 09-02-23
    Ort : NorrOmDalälven

    Ett efterrättstips, eller två Empty Ett efterrättstips, eller två

    Inlägg  RedCloud 2009-04-05, 10:47

    Svag för sötsaker som jag är kommer här två recept på efterrätter.

    1. Glass med kryddsås.

    Förberedelser.

    Fyll lite gräddfil el tjock matlagningsyoughurt i en plastpåse.
    Klipp försiktigt av ett litet litet hörn på påsen, så att det blir spritspåse.

    Ta en relativt stora tallrik och "rita" siluetten av en blomma på tallriken, dvs bladen.
    Gärna en cirkel i mitten.

    Ställ in tallriken i frysen så att "blomman" stelnar ordentligt.

    Kryddsåsen:

    Köp en flaska glögg, alkoholfri går bra, koka upp och red av den med maizena, så att den blir ganska tjock.

    Servering:

    Skopa upp tre kulor äkta god dyr vaniljglass och lägg i mitten av den nu djupfrusta tallriken.
    Häll försiktigt kryddsåsen i bladen.
    Siluetten av gräddfil gör att den inte rinner ut.

    Snyggt, enkelt och gott....
    RedCloud
    RedCloud


    Antal inlägg : 23039
    Join date : 09-02-23
    Ort : NorrOmDalälven

    Ett efterrättstips, eller två Empty Päron med punchsås

    Inlägg  RedCloud 2009-04-05, 10:51

    Päron med punchsås


    Min alldeles egen uppfinning.(skrev han stolt) Embarassed

    Ta ett päron, gärna fast. Skala det.

    Ta en urkärnare och kärna ur päronet, gör det försiktigt så att du behåller pärontoppen intakt.

    Fyll sedan det urkärnade hålet med mandelmassa, plugga igen med toppen, och plugga igen bottenhålet.

    In i micron några minuter så päronet blir väl "genomstekt" och mjukt.

    Serveras med äkta vaniljsås, smaksatt med punch.

    Yammie !

      Aktuell tid och datum: 2024-11-21, 11:58