Svag för sötsaker som jag är kommer här två recept på efterrätter.
1. Glass med kryddsås.
Förberedelser.
Fyll lite gräddfil el tjock matlagningsyoughurt i en plastpåse.
Klipp försiktigt av ett litet litet hörn på påsen, så att det blir spritspåse.
Ta en relativt stora tallrik och "rita" siluetten av en blomma på tallriken, dvs bladen.
Gärna en cirkel i mitten.
Ställ in tallriken i frysen så att "blomman" stelnar ordentligt.
Kryddsåsen:
Köp en flaska glögg, alkoholfri går bra, koka upp och red av den med maizena, så att den blir ganska tjock.
Servering:
Skopa upp tre kulor äkta god dyr vaniljglass och lägg i mitten av den nu djupfrusta tallriken.
Häll försiktigt kryddsåsen i bladen.
Siluetten av gräddfil gör att den inte rinner ut.
Snyggt, enkelt och gott....
1. Glass med kryddsås.
Förberedelser.
Fyll lite gräddfil el tjock matlagningsyoughurt i en plastpåse.
Klipp försiktigt av ett litet litet hörn på påsen, så att det blir spritspåse.
Ta en relativt stora tallrik och "rita" siluetten av en blomma på tallriken, dvs bladen.
Gärna en cirkel i mitten.
Ställ in tallriken i frysen så att "blomman" stelnar ordentligt.
Kryddsåsen:
Köp en flaska glögg, alkoholfri går bra, koka upp och red av den med maizena, så att den blir ganska tjock.
Servering:
Skopa upp tre kulor äkta god dyr vaniljglass och lägg i mitten av den nu djupfrusta tallriken.
Häll försiktigt kryddsåsen i bladen.
Siluetten av gräddfil gör att den inte rinner ut.
Snyggt, enkelt och gott....