Snart är det ju påsk. Har fått ett recept på finska rätten Mämmi från Leena - om jag hinner få tag i krossad pilsnermalt före påsk, så ska jag testa att tillaga den.
Men jag har ett problem till. Köpte i dag ca 1.5 kilo lammstek på Willys. Har aldrig gjort detta. Det var alltid frugan som fixade sådant när jag var gift. Tänkte nu försöka fixa detta själv - utan att ringa och fråga henne.
Någon påstod att man måste ha en lergryta för att få den god. Det har jag inte.
Har någon tips på hur man får en lammstek god - utan lergryta.
Kan man göra den i ugnen ? Kryddor ? Ugnstemperatur ?
Vad ska stektermometern visa när den är klar ?
Men jag har ett problem till. Köpte i dag ca 1.5 kilo lammstek på Willys. Har aldrig gjort detta. Det var alltid frugan som fixade sådant när jag var gift. Tänkte nu försöka fixa detta själv - utan att ringa och fråga henne.
Någon påstod att man måste ha en lergryta för att få den god. Det har jag inte.
Har någon tips på hur man får en lammstek god - utan lergryta.
Kan man göra den i ugnen ? Kryddor ? Ugnstemperatur ?
Vad ska stektermometern visa när den är klar ?