Välkommen till ACB. Förändring av forumet kommer att ske under februari månad.
För att det ska bli så trivsamt som möjligt så följ forumets regler. Ju fler vi är på forumet ju roligare kan vi ha det. Hjälp därför till att sprida vår existens till vänner och bekanta, samt sidor du besöker.
Mvh Sebastian

Join the forum, it's quick and easy

Välkommen till ACB. Förändring av forumet kommer att ske under februari månad.
För att det ska bli så trivsamt som möjligt så följ forumets regler. Ju fler vi är på forumet ju roligare kan vi ha det. Hjälp därför till att sprida vår existens till vänner och bekanta, samt sidor du besöker.
Mvh Sebastian

Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.

Trött på all censur? Då har du kommit rätt.


2 posters

    Tjälknöl

    womanlover
    womanlover


    Antal inlägg : 421
    Join date : 09-02-17
    Age : 57
    Ort : Öland

    Tjälknöl Empty Tjälknöl

    Inlägg  womanlover 2009-03-14, 04:59

    Hej Regndrottning & Regnman & alla andra matglada
    Jag har gjort en Tjälknöl
    1.3 kg Herrgårdsstek ( Ska egentligen vara älgkött )
    Köttet ska vara helt fryst när det sätts in i ugnen
    12 timmar i ugnen på 90-100 grader
    Flyttas sen över i en lag av 5-6 liter hett vatten med en dl salt per liter vatten
    Får svalna i denna lag några timmar. Skivas i tunna skivor

    http://mat.svaneholm.org/#9.0

    Har flyttat bilden från mitt webbhotell.
    Hoppas att det funkar.

    Meatman
    cheers
    avatar
    Rainman


    Antal inlägg : 123
    Join date : 09-02-17

    Tjälknöl Empty Sv: Tjälknöl

    Inlägg  Rainman 2009-03-14, 18:21

    Tjälknöl är syndigt gott, med den tillagningen blir det segaste kött otroligt mört.
    Mvh
    Rainman

      Aktuell tid och datum: 2024-04-26, 15:33