Välkommen till ACB. Förändring av forumet kommer att ske under februari månad.
För att det ska bli så trivsamt som möjligt så följ forumets regler. Ju fler vi är på forumet ju roligare kan vi ha det. Hjälp därför till att sprida vår existens till vänner och bekanta, samt sidor du besöker.
Mvh Sebastian

Join the forum, it's quick and easy

Välkommen till ACB. Förändring av forumet kommer att ske under februari månad.
För att det ska bli så trivsamt som möjligt så följ forumets regler. Ju fler vi är på forumet ju roligare kan vi ha det. Hjälp därför till att sprida vår existens till vänner och bekanta, samt sidor du besöker.
Mvh Sebastian

Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.

Trött på all censur? Då har du kommit rätt.


  Sälja eller försöka behålla bostaden?

  enigma
  enigma

  Antal inlägg : 96
  Join date : 09-01-28
  Age : 46

  Sälja eller försöka behålla bostaden? Empty Sälja eller försöka behålla bostaden?

  Inlägg  enigma 2009-12-17, 18:08  I dagarna börjar A-kassan att sina för en massa Svenskar som blivigt av med sitt arbete under Alliansens styre. Samtidigt förväntas en annan stor massa av människor att gå från sjukersättning till socialbidrag. För att få socialbidrag så får man bl.a. inte äga en bil eller egen bostad. Detta innebär att de som idag bor i hus eller insatslägenhet och som överflyttas från sjukförsäkring till socialbidrag kommer tvinas att sälja sin bostad. Likaså gäller detta de som får slut på A-kassan och som även de tvingas söka socialbidrag. Detta kommer leda till att en mängd bostäder kommer reas ut i vårt land.
  Något som gynnar de som innehar ett stort kapital. Nu kommer deras tid. Någon sa att det idag i Sverige finns 38 000 lediga hyreslägenheter. (många av dem har skyhöga hyror, lyx lägenheter vid havet som inte gick att hyra ut under allians regeringens styre.) Bara vid årsskiftet kommer ca 54000 att gå från sjukbidrag till socialbidrag. Ca 30 000 som gått på A-kassa i ett år kommer utförsäkras innan slutet av januari.
  För den som har lite matematiska kunskaper så börjar ett problem tona upp sig i horisonten.
  Under 90 talet så såldes bostäder som köpts för 500 000 ut för 1Kr. Ni hörde rätt 1Kr sålde banken bostäderna för. Varför? Jo för att den som innehaft lånet plötsligt levde på existensminimum under socialen. När man gör det så har inga indrivningsbolag rätt att röra innehavarens pengar. D.v.s. banken stod där med en låntagare som inte kunde betala någonting. Problemet var att det samtidigt inte fanns någon i vårt land som tog nya lån för att köpa bostäder. D.v.s. det fanns noll efterfrågan på lägenheterna som var bankens säkerhet. Automatiskt skrevs lägenheterna över på banken, eftersom den som nu levde på existensminimum inte får lov att äga någonting. Detta leder till att bankerna hade två val.
  1. Fortsätta betala hyra och underhåll för de värdelösa bostäderna. (utgift)
  2. Eller att sälja av dem till en symboliskt summa och bli av med hyres och underhållskostnaden. (utgifterna)
  Banken valde naturligtvis punkt Nr.2
  Lånet på det gamla värdet av bostaden kunde de ju inkasera senare, när den som tvingas flytta åter fått ett arbete eller annan inkomst som inte var minimum baserad.

  Hur många Svenskar har inte ännu idag lån kvar från den tiden, utan att äga någonting? De bor i hyreslägenheter och bär miljonskulder. De kommer aldrig någonsin kunna ta ett lån igen.
  Min fråga är nu? Borde inte folk som fortfarande har arbete men som riskerar att bli av med detta tack vare Alliansens politik, borde inte de redan nu försöka sälja sina bostäder? Varför?
  Jo för snart kommer värdet på deras bostäder åter dumpas till noll. Efterfrågan på nya köpare kommer vara minimal. Endast ett visst fåtal rika kommer passa på att göra klipp.
  Samtidigt kommer tillgången till tomma hyresrätter försvinna efter årsskiftet. De kommer ju gå till de som tvingats gå från A-kassa. till Socialbidrag, samt de som utförsäkrats från försäkringskassan och hamnat i socialbidragstagandet.
  Som sagt nu börjar krisens resultat av vår regerings ur urusla hantering ge resultat.
  Snart kommer bankerna börja darra igen! De vill ju inte stå där som ägare till värdelösa säkerheter åter en gång. Det överlever de inte. Detta vet bankerna. Så frågan är, när kommer bankerna börja flåsa sina låntagare i nacken?
  Jag säger att det i framtiden kommer vara guld värt för en arbetare att vara lånefri och bo i en hyreslägenhet. Då har du i alla fall rätt till socialbidrag och kan äta mat. (Ännu i alla fall, 4 år till med alliansen så tror jag inte heller socialbidrag kommer existera)
  Regndrottning
  Regndrottning

  Antal inlägg : 6691
  Join date : 09-02-16
  Age : 63
  Ort : Halmstad

  Sälja eller försöka behålla bostaden? Empty Sv: Sälja eller försöka behålla bostaden?

  Inlägg  Regndrottning 2009-12-17, 20:34

  Jag har länge tyckt att bostadsmarknaden är helt ur styr.

  Istället för att köpa en bostad, ett hem så skall man låna miljoner till en investering. För, självklart, kommer värdet på investeringen stiga och man kan sälja med vinst.....

  Nu fungerar detta inte så i verkligheten. Och i STH vet jag de inte försöker luras längre. Du köper en bostadsrätt för X antalmiljoner, fördelat på botten- och topplån. På dessa lån betalar man bara räntor och amorterar aldrig....

  För att köpa en bostad i dagens Sverige gäller det att man sätter sig stor, livslång skuld! Mycket bra marnadspolitik då den som är skuldsatt är aldrig fri!


  queen

   Aktuell tid och datum: 2021-03-02, 22:48